iphone 7 against white background

Vergelijking van Apple’s goedkoopste iPhone’s in 2020.

Zoek jij naar een nieuwe iPhone in 2020 om te kopen?

In 2020 is de nieuwe iPhone SE uitgekomen. Ik ga hierom de goedkoopste drie twee iPhone’s van Apple met elkaar vergelijken. Tijdens het schrijven van deze review kwam ik er achter dat de iPhone 8 niet meer door Apple en Amac worden verkocht. Daarom ga ik de iPhone 7 vergelijken met de 2020 iPhone SE.

Omhulsel en scherm

Het verschil tussen de iPhone 7 en de iPhone SE is dat de iPhone 7 een achterkant van aluminium heeft en de iPhone SE heeft een achterkant van glas. Dit zodat deze telefoon draadloos oplaadbaar is.

Bij de iPhone se er zijn ook veel dingen hetzelfde gebleven zoals de Touch ID gen 2 om met je duim te kunnen inloggen. Daarnaast heeft het dezelfde IP67 water/stofbestendigheid, ook hebben ze beiden geen headphone jack.

Beide iPhones zijn ook even groot en gebruiken dezelfde 4.7 inch 720p hd Retina display.

Snelheid en prestaties

De A10 fussion chip die zit in de iPhone 7 is vier jaar nadat deze telefoon uit is gekomen nog steeds een kracht chip, maar de A13 bionic chip die in de nieuwe iPhone SE zit is een stuk krachtiger. Dit merk je wanneer je veel op je telefoon gamed of zware apps gebruikt.

Ook heeft deze A13 Bionic chip veel invloed op het maken van foto’s.

Foto en video

Beide iPhone’s hebben allebei een 12 megapixel groothoek camera aan de achterkant en een 7 megapixel camera aan de voorkant. Op papier zijn deze dus het zelfde. Maar door de A13 bionic chip is de iPhone SE beter op het gebied van focussen in het donker en ruis vermindering. Twee dingen waar de iPhone 7 last van had.

De iPhone 7 kan filmen in 4K met 30fps terwijl de iPhone SE 4k kan filmen in 60fps.

Batterijduur en opladen

De iPhone SE heeft een batterij die volgens Apple even lang mee gaat als de batterij van de iPhone 7. Alleen support de iPhone SE snel opladen, deze wordt helaas niet bij de iPhone bij geleverd dus zal apart moeten worden gekocht.

Opslag

De iPhone 7 heeft een 32 gb en een 128 gb variant. En de iPhone SE heeft een 64 gb, een 128 GB en een 256 gb variant.

Conclusie

Hieronder zie je de korte vergelijking tussen de iPhone 7 en de iPhone SE

SpecificatieiPhone 7iPhone SE
Scherm4.7 inch 720p HD Retina4.7 inch 720p HD Retina
ChipA10 FussionA13 Bionic
Camera12MP & 7MP12MP & 7MP
BatterijVideo streaming (13 uur)Video streaming (13 uur)
Opslag32 / 128 GB64 / 128 / 256 GB
PrijsVanaf 379 euro (Amac)Vanaf 489 euro (Apple)

Welke nieuwe iPhone moet jij kopen in 2020?

Bij deze vraag moet je nadenken over waarvoor je hem wilt gebruiken. Als jij wilt dat de foto’s die jij maakt de hoogste kwaliteit zijn en dat de iPhone die je gebruikt een van de nieuwste is. En hiervoor 110 euro meer over hebt dan is de iPhone SE voor jouw. Gebruik jij je telefoon, maar maakt heb jij bijvoorbeeld een DSLR camera of maak je weinig tot geen foto’s, en maakt jouw het snel opladen niet uit. Dan is de iPhone 7 een prima optie in 2020.

Heb jij op dit moment de iPhone 7 en was je aan het kijken of de iPhone SE een goede upgrade was. Ik zou dit zelf alleen doen wanneer je eigen iPhone 7 niet meer goed functioneert omdat er niet veel is veranderd.

Wil je meer artikelen lezen over technologie?